Pigmentové skvrny, jizvičky? Postaráme se o vás i v sobotu

Recenze: Vyrazit na proceduru do kosmetického salonu v sobotu? Jasně!

V Kosmetickém studiu GERnétic v pražských Řepích si můžete užít luxusní salonní péči o pokožku tváře i celého těla i v sobotu. Věnovat se vám bude také naše nová posila týmu kosmetiček Dagmar Zemanová. Poprosili jsme Kateřinu, aby si ošetření vyzkoušela a dala nám i vám vědět, jak se jí sobotní beauty program líbil. Tady je její recenze:

Poslechněte si blog ve čtené formě

Kosmetička GERnétic, která vás uvolní svým smyslem pro humor

Troufnu si říct, že jsme si s Dagmar sedly na první dobrou. Hned jsem věděla, že je Dáša člověk, který rozumí lidem a ráda s nimi tráví čas. To se mi záhy potvrdilo už před ošetřením, když jsme společně připravovaly nějaký materiál na sociální sítě.

Kdo Dáše je? Vřelá, komunikativní a optimistická bytost. Někdo, kdo vám dobije baterky. Jakmile vás trošku prokoukne, ví přesně, jaký styl komunikace nasadit a jakou strunu humoru rozeznít, aby vám bylo na lehátku veselo a příjemně. Ale taky pozná, když potřebujete mít klid a jen se péči odevzdat. Myslím, že tohle si do salonů přinesla z prostředí HR. Během všedních dnů je totiž personalistkou. A řekla bych, že v obou profesích válí. Však se k ní objednejte.

A co jí těší na tom být Gerneticienne? „Jsem od přírody činorodý člověk, potřebuji stále něco dělat. A miluji být s lidmi, to mě naplňuje. Stejně jako personalistika, i profese kosmetičky mi v tomto směru dává smysl a baví mě. Líbí se mi, že klientky odchází ze salonu díky mojí práci spokojenější a usměvavější,“ prozradila mi Dáša Zemanová. A já to potvrzuji, skutečně jsem odcházela s koutky roztaženými od ucha k uchu.

Péče o pleť začíná u nohou…

Foto1

Trochu zvláštní, že? Ale božsky účinné. Dáša mě pohodlně uložila a jako první se začala věnovat chodidlům a nártům. Byla to slast pro moji hlavu. Na nohách máme reflexní body, důležitá nervová zakončení. Není divu, že odtud do celého těla můžete poslat ty správné signály pro uvolnění. Dáša mi ukázala, jak mám přetížený palec pravé nohy – je to odrazem přetížené hlavy. Jen si to člověk zvykl už nevnímat. Proto se takové entrée hodí. Podprahové napětí se vytrácí s každým masážním tahem a kapkou esenciálního oleje, v mém případě vedla balzamická vůně ravensary. Jestli má takhle začít víkend jednou za 4-6 týdnů, jsem pro.

Akné na pleti se zbavovat nemusím, ale zkrotit kožní mikrobiom ano

Foto 2Foto 3

Přijela jsem s full face make-upem, aby se to vypadalo dobře na kameru. A tak měla s odlíčením Dáša víc práce, ale dělala to s mýdlem na problematickou pleť Derma a takovou láskou k detailu, že i moje nejodolnější řasenka nakonec povolila. Pak tonizace pomocí Sebo Ger a naprosto boží kosmetická masáž, tentokrát směsí krému Synchro, čisticího mléka Glyco a masky určené pro nápravu pleti s akné a pupínky Immuno.

Foto 5Foto 6

U té masáže se musím zastavit, protože byla fantastická. A garantuji vám, že v sobotu, když vážně nikam nespěcháte, si ji můžete královsky vychutnat i v myšlenkách. Hezky se zaměřit na všechny ty příjemné vjemy, které se vepisují až do mozku. Dášina dokonalá technika k radostnému chvění ponoukala i moje nervová vlákna. To musíte zažít. Radostné mravenčení, husí kůže, jako když se zamilujete.

Foto 8Foto 9

A pak pečující sekvence – aktivace, stimulace, ochrana. Popořadě se mi na tváři vystřídaly přípravky jako krém Vasco pro citlivou pleť, alginátová zlatá maska Peel Off Anti Age (na tu nedám dopustit, krásně chladí a zklidňuje), Gel Contour Yeux pro péči o oční okolí, Lift Crème pro osvěžení kontur a vyhlazení vějířků vrásek kolem očí, krém Peaux Jeunes pro stažení pórů a péči o pupínky. Vše zakončil opalovací krém Melano 50+ pro ochranu před slunečními paprsky. Když totiž vyskočí pár akutních pupínků, sluníčko je může natolik podráždit, že se vytvoří pigmentové skvrny. A jich se člověk těžko zbavuje. Jako správný kozoroh mám ráda prevenci.

Foto 12Foto 13

Jak svou beauty sobotu v kosmetickém salonu zužitkovat na maximum

Ráda bych se podělila o několik tipů, jak si svoji víkendovou návštěvu kosmetického salonu vychutnat a udělat si pro sebe skvělý relaxační program. Pokud jdete jen na obličej, vyrazte do salonu hned ráno a nechte si udělat skincare, kvůli níž se za vámi budou otáčet nejen muži, ale i ženy. Potom si užijte luxusní shopping terapii s kamarádkou a jděte spolu na skvělý oběd. Nezapomeňte se odměnit i dezertem.

Foto 10Foto 11

Jdete-li na proceduru, která kombinuje péči o tvář i tělo, například zábal z mořských řas, domluvte si ji na dobu po obědě, jen ten oběd před tím si dejte lehoučký. Procedura vás hezky naladí, uvolní, zrelaxuje, bude se vám po ní chtít odpočívat. Ideální příležitost na meditaci. Naordinujte si potom jakoukoli aktivitu pro seberozvoj a zdraví. Dejte si lehkou zeleninovou večeři, udělejte si bylinkový čaj. Zapalte oblíbenou vonnou tyčinku či svíčku. Obklopte se příjemnými podněty. Pište deník, nechte pracovat svou mysl instinktivně, malujte, zpívejte. Tahle cesta ke středu vlastní duše vás odmění inspirací, protože budete mít konečně prostor uvědomit si, co vám nitro říká.

Nejradši ze všeho chodím na ošetření pleti pozdě odpoledne. Jestli to máte stejně, možná by vás zaujalo udělat si večerní relaxační program u oblíbeného filmu nebo seriálu. Čím víc tíhneme k podzimu, tím spíše vybírám kvalitní detektivky nejen na streamovacích službách, ale taky v knižní podobě. Nebo v podvečer připravím čaj do termosky, a ještě se s chutí projdu po lese, než na krajinu padne večerní tma.

Sobotní návštěvy kosmetického salonu mě baví. Je to příležitost užít si vlastní rituály a den si tomu přizpůsobit. Všichni potřebujeme čas pro sebe, čas na regeneraci. Teď máme o důvod víc si ho dopřát. Zkrátka spojit příjemné s užitečným. A krásná pleť je zaručená.

S láskou

Blogerka Kateřina z Intuitive Diary a Tým GERnétic