Připravili jsme pro vás blog plný článků, tipů, receptů a rad., Strana 7

Proč si dopřát ošetření očního okolí i před třicítkou

Víte, že se sílícím sluncem a častějšími aktivitami venku, stejně jako s intenzivní prací u počítače a dalšími zařízeními s obrazovkami, oči trpí? Asi to není úplně nová informace, ale tušili jste, že oči si snaží ulevovat například mrkáním, přivíráním víček? A to vše jsou pohyby, které se zapisují do pokožky očního okolí. Zodpovídají za intenzivnější tvorbu vrásek. V očním okolí se ale zračí i jiné věci – například úroveň hydratace organismu, únava, stres, emoční rozpoložení. Bloggerka Kateřina, která s námi spolupracuje na přípravě blogů, se nám svěřila, že napětí v očním okolí ji trápí. A tak jsme se rozhodli ji pozvat na ošetření těchto citlivých partií. V této reportáži shrnula své zážitky.

KOSMETICKÝ MANUÁL: Jak dostat do formy paže i dekolt

Sezóna dovolených se blíží. Možná právě uvažujete, jak změnit svou každodenní rutinu, abyste podpořili kondici a dobré držení těla. Vybrali jsme pro vás tři videa našich oblíbených trenérek, která vám mohou přinést inspiraci, jak cvičením pozvednout poprsí a zpevnit paže i zádové svaly. Každý den cvičení věnujte chviličku a uvidíte, že za dva týdny už začnete spatřovat první výsledky. Vydržte do letních dovolených. Proměny si všimne určitě i okolí. A co teprve ten pocit volnosti pohybu či pocit, že se můžete z plna plic, mnohem hlouběji, nadechnout. To stojí za vyzkoušení.

Se kterými potravinami podpoříte zdravé opálení pokožky?

Internetové diskuze plní dotazy na téma, jak spojit kosmetickou péči a vnitřní výživu organismu tak, aby v létě pokožka nachytala zdravý bronz a zároveň dostala potřebnou výživu a látky nutné pro její regeneraci. V GERnétic jsme pro vás vybrali několik potravin, které mohou pomoci pokožku připravit na letní radovánky pod slunečními paprsky. Začněte ale nejlépe již nyní, strava totiž působí až s jistou pravidelností a nejméně měsíc po zařazení vybraných surovin do jídelníčku. Vybírejte nejlépe ty, které jsou produkované v režimu bio, nejsou ošetřovány pesticidy, herbicidy, antibiotiky ani syntetickými hnojivy. Nebo zkuste využít zdroje z vlastní zahrádky.

Praktický průvodce dávkováním: Kolik krému mám použít?

V dnešním článku se podíváme na jednu oblast, v níž někdy klientky a klienti chybují. Často slýcháváme otázku: Tak jaké je to správné množství? V jaké dávce použít tonikum, opalovací mléko či pleťovou masku? V GERnétic máme určité ustálené principy a přesné návody, jak dávkovat, nicméně vždy je třeba počítat také s tím, jak velkou plochu těla či tváře (obličej, dekolt, krk) ošetřujeme. V kosmetických produktech je vysoký podíl aktivních látek a dávkování musí být přiměřené, abychom pleť neochudili, ale zároveň ji „nepřekrmili“.

8+1 důvodů, proč navštěvovat kosmetické salony GERnétic pravidelně

Mnoho z nás se rádo nechává hýčkat, ale někdy hřešíme na nedostatek času a péči si nedopřáváme s pravidelností, jež by nám prospěla. Raději upřednostníme konferenci, hodinu aerobiku či jógy, procházku se psem, čtení knihy, zábavu s přáteli, chvíle strávené s rodinou. To je zcela pochopitelné. Je tu však jedno veliké ale. Za ním se totiž ukrývá to, že možná víc dáváme, než bereme, což může vést k celkové nerovnováze organismu. Pochybujeme, že tu pro druhé dokážeme být, pokud jsme sami vyčerpaní, téměř na dně sil. A tak jsme si pro vás připravili několik tipů, proč má smysl udělat si jen čas pro sebe a vychutnat si profesionální péči s GERnétic pravidelně.

GERnétic mi dal prostor využít vlastní kreativitu

V samotném centru Liberce byste objevili místo, jež představuje pro mnohé ženy a také muže kouzelný koutek, kde si mohou vychutnat chvilky věnované jen sobě. Klienti se sem chodí oddávat profesionální kosmetické péči Bohdany Havrdové, majitelky Partnerského salonu GERnétic. Jak vnímá současný stav kvality kosmetické péče a co považuje za klíčový aspekt férových vztahů k zákazníkům, prozradila v rozhovoru.

foto-1

KOSMETICKÝ MANUÁL: Krásný dekolt na plavkovou sezónu i do šatů

Jestli jaro dokáže na něco upoutat pozornost, pak je to dámský dekolt. Po období roláků, kabátů a šál se konečně ke slovu dostávají šaty a blůzy. A za nedlouho k nim přibydou i plavky. Decentně odhalují to, co nám příroda nadělila, ale ani genetická výbava nedokáže zpomalit běh času. Krásný dekolt si zaslouží péči. Zaslouží si ji vše, co má v životě hodnotu – půvab, dobrý pocit, sebevědomí a zdraví nevyjímaje. Ta v GERnétic mi přinesla celou řadu komplimentů a viditelnou změnu. Připadala jsem si jako femme fatale. O prsním ošetření, které jsem absolvovala v březnu v Kosmetickém studiu GERnétic, bych vám ráda více napsala v této reportáži.

V Kosmetickém studiu GERnétic jsem vyzkoušela Jarní restart pleti

Milé čtenářky, milí čtenáři, jako bloggerka spolupracující s GERnétic jsem si pro vás připravila článek o proceduře, jíž jsem podstoupila koncem března. Po zimním období se může stát, že je pokožka mdlá. Jako by jí scházel život. V zimě se obvykle méně hýbeme na čerstvém vzduchu. Na tuky a sacharidy bohatší strava s nižším obsahem vlákniny, zeleniny a ovoce se do tváře může zapsat rovněž. Stejně jako povětrnostní podmínky, kterým jsme od října do března byli vystaveni.

Z kosmetické poradny: Jak ošetřovat pleť alergickou na líčidla

Je mi 37 let, mám smíšenou pleť a problém s alergií na líčidla. Moc ráda bych se nalíčila alespoň do divadla nebo na ples, ale většinou mě po nanesení make-upu začne pokožka svědit a červenat. Můžete mi poradit? Jana K.

KOSMETICKÝ MANUÁL: Jak na vysněnou postavu #2

V únoru jsme odstartovali cyklus „Jak na vysněnou postavu“. I v březnu s ním budeme pokračovat. Velkým tématem stále zůstává hubnutí. A jedním ze způsobů, jak si je usnadnit, je detoxikace organismu.

Víte, jak správně používat odličovací mléko?

Tato otázka mi začala vrtat hlavou, když mi kosmetička GERnétic Lída Baďurová odstraňovala z pleti make-up. Postupovala totiž jinak, než jsem vždycky čítávala ve všech zaručených postupech či článcích na toto téma. Tam se opakovaně hovořilo o nanesení produktu na kosmetický tamponek a stírání. Ráda bych dnešní příspěvek věnovala právě tématu odličování. A společně s tím i recenzi odličovacího mléka Glyco od kosmetiky GERnétic.

Salát krásy podle Dr. Alberta Laporta

Už jste se zamýšleli nad tím, jak si sestavit jídelníček, aby se v tom nejkrásnějším podepsal na vaší pokožce, chic siluetě a skvělém pocitu? My bychom vám rádi představili recept, který sestavil samotný zakladatel značky GERnétic Dr. Albert Laporte, který se vždy snažil o to, aby se ženy (a také muži) cítili hýčkání, vnímali lásku a věnovali ji rovněž sami sobě. Kousíčkem štěstí v životě člověka je také možnost užít si dobré jídlo. Salát krásy ale není jen plný skvělých chutí, nýbrž dokáže tělu dodat veškeré potřebné živiny, které se dříve či později odrazí v kondici, pocitu vitality a jiskře v oku.

KOSMETICKÝ MANUÁL: Jak na vysněnou postavu #1

Cítíte už to jaro nesměle se vznášející ve vzduchu? My v GERnétic si všimli, že nás letos dříve pozdravily něžné bílé kvítky sněženek a ránem se už teď rozeznívá zpěv a trylkování ptactva, okřídlených společníků jara.

Nejoblíbenější valentýnský dezert: MOUSSE AU CHOCOLAT

Valentýn, svátek zamilovaných, se kvapem blíží. Je to ideální čas, kdy se oddat lekci svádění, lásce. Možná se někomu zdá tento svátek příliš komercializovaný. My jej vnímáme trochu jinak. Jako příležitost zastavit se a oslavit city, které nás pojí s životními protějšky, partnery, přáteli, drahými lidmi, jež zasahují významně do našeho života.